Eclipse

Minden igényt kielégít

BERA, ASSR, VEMP és otoemissziós mérések egy célorientált platformon – ez az Eclipse.
Mindnyájan egy közös célért harcolunk: a páciensek pontos és hatékony szűrését, kivizsgálását szolgáló megbízható eredményekért. Az Eclipse készülék platform kiváltott válasz és otoemisszó vizsgálati szoftvermoduljai lehetővé teszik, hogy a munkájára összpontosíthasson, bármilyen kihívás áll is Ön előtt.

Egy készülék – sokféle felhasználási lehetőség

Mindegyik szoftvermodult az állandóan változó szakmai igényekkel összhangban folyamatosan fejlesztik és a legfrissebb technológiát tartalmazzák, így a jövőben is biztosan támaszkodhat az Eclipse tudására.

 • stabil, zajra érzéketlen berendezés
 • moduláris, a jövőbeni megoldásokra is felkészített hardver
 • egyedülálló előerősítő technológia
 • intuitív felhasználói felület
 • szabadon módosítható beállítások

ABRIS

Gyors objektív hallásszűrés

Az Interacoustics Eclipse ABRIS440 BERA hallásszűrő modulja egy gyors an eredményt szolgáltató hallásszűrő modul, mely bármely korcsoportban használható. Egyszerű, „megfelelt”/„további vizsgálat szükséges” (pass/refer) visszajelzést ad, minimális képzést igényel használata, automatikusan szolgáltat objektív eredményt.

Csak egy kattintás a startra!

Az elektródák felhelyezése és egy gyors ellenállás ellenőrzés után egyszerűen csak a start gombra kell kattintani, és már indul is a mérés. Az EEG jelek folyamatosan követhetők a kijelzőn. Elfogadhatatlanul magas háttérzaj jelenlétében a mérés automatikusan le is áll. Az eredmények világos formában kerülnek megjelenítésre: „megfelelt” zöld, a „további vizsgálat szükséges” pedig vörös. Ilyen egyszerű!

99,7 % – ne adja alább!

Eclipse ABRIS440 BERA hallásszűrő moduljának specificitása (annak a képessége, hogy helyesen felismerje az egészséges hallású babákat) 99,7 %-os, melyet nagy esetszámmal rendelkező kétlépcsős szűrést alkalmazó klinikai vizsgálatokban már bizonyított. A modul szenzitivitása (annak a képessége, hogy a hallásproblémával rendelkező babákat megtalálja) 99,99 %-os a nagy skálán végzett szimulációk alapján.

EP15

Diagnosztikai BERA modul

A modult a szokványos küszöb és neurológiai vizsgálatok elvégzésére készítették fel, s így az EP15 a mindennapos feladatok elvégzésében meglepően jól tejesít.

Az új sztenderd

A korszerű interfész páratlan használhatóságot és kimagasló tisztaságot biztosít, melyek segítenek a világos és jól reprodukálható eredmények megbízható és időtakarékos összegyűjtésében. Az előre telepített vizsgálati protokollok a szakma szakértői által elbírált beállításokkal rendelkeznek. Ezeket az automatikus ill. manuálisan beállítható protokollokat könnyedén tovább alakíthatjuk és a hasznos eszközök sokasága teszi az Eclipse-et a magyar piac kedvelt küszöb vizsgálati és neurológiai BERA berendezésévé.

A napi rutinhoz

 • küszöb és neurológiai BERA vizsgálat
 • Bayes-féle súlyozás
 • maradék-zaj számítás
 • Fmp számítás
 • SNR 3:1 jel-zaj viszony számítás
 • CR, RA, INC hullámforma jelölők
 • latencia referencia adatok click, CE-Chirp®, NB CE-Chirp®, CE-Chirp® LS és NB CE-Chirp® LS stimulushoz
 • egyesített és osztott képernyős megjelenítés

EP25

Klinikai BERA modul

Az Interacoustics Eclipse EP25 szoftvermodul azok számára, akiknek speciális beállításokra van szükségük és a kiváltott válasz mérések teljes spektrumát használják.

A speciális funkciók előnyei

Az Eclipse EP25 modulja az EP15-ös minden hasznos funkcióját tartalmazza, emellett pedig további speciális lehetőségeket ad a speciális igényekkel rendelkező objektív audiológiáknak. Az EP25 szoftvermodul a vizsgálati módszerek teljes skáláját tartalmazza, lefedve a korai, közepes és késői válaszokat is.

Az EP25 fő tulajdonságai

Az EP15 modul minden komponense
AMLR, ALLR, P300/MMN vizsgálat
CM és ECochG
ECochG Area Ratio Calculation (John Ferraro)
CE-Chirp®, NB CE-Chirp®, CE-Chirp® LS és NB CE-Chirp® LS optimalizált küszöbkereséshez
Kutatói modul: BERA görbe exportálás, mérések naplózása, WAV file-ok stimulusként való használata (opcionális)

ASSR

Ahol a sebesség és pontosság együtt jár

Az Interacoustics ASSR vizsgáló rendszere a keskenysávú CE-Chirp® stimulusnak és az új automatizált kettős válaszdetektáló módszernek köszönhetően 50 %-kal rövidebb mérést tesz lehetővé.

Egy új (és még gyorsabb) generáció

Az Interacoustics ASSR technológiája valódi áttörést és teljes generációváltást jelent az ASSR-en alapuló küszöbbecslésben. Az Eclipse ASSR szoftver modulja 8 frekvencia együttes vizsgálatát teszi lehetővé kevesebb, mint 20-30 perc alatt a keskenysávú (Narrow Band, NB) CE-Chirp® stimulusnak és a szabadalmaztatott kettős detektáló motornak köszönhetően.

Teljes kontroll – teljes sebesség

Azzal, hogy teljes mértékben az Ön kezébe kerül a megfelelő stimulus szint beállításának lehetősége minden egyes frekvencián a korábbi és épp megjelenő adatok ismeretében, drasztikusan csökken a vizsgálatra fordított idő. Emellett a stimulus sűrűségét is változtathatja a mérés közben a páciens alvási vagy ébrenléti állapotának megfelelően. Összegezve: A teljes kontroll fürgeséget és tejes sebességet biztosít.

Felezze le a vizsgálat idejét!

Az Interacoustics Eclipse ASSR szoftver modulja keskenysávú CE-Chirp® stimulust használ a maximális válasz kiváltásához, mely gyorssá és hatékonnyá teszi a küszöb detektálását. A kettős detektáló motor a modulációs alapfrekvencia 12 felharmonikusát vizsgálva mind a válasz fázisát mind nagyságát értékeli. Ez a szabadalmaztatott technológia a mérés idejét 50%-kal csökkenti a hagyományos ASSR rendszerekkel összehasonlítva, emellett pontossága párját ritkító.

Mentsen közvetlenül NOAH-ba!

A szoftvermodul által becsült küszöb audiogramm a NOAH adatbázisba is menthető. Az Interacosutics ASSR által eredményként megadott értékek könnyen áttölthetők a Genie vagy más hasonló hallókészülék beállító programba, így a hallókészülék illesztést gördülékenyen és pontosan elvégezhetővé teszi.

DPOAE20 / TEOAE25

Az Eclipse alapberendezés mind disztorziós, mind tranziens otoemissziós mérésre is képessé tehető.

Közös tulajdonságok és előnyök

Könnyű szonda és alacsony belső zajszint
Könnyen a hallójáratba vezethető
Olcsó karbantartás
A szonda megfelelő illeszkedésének automatikus ellenőrzése
Érvényesítő jelek a detektált emisszió visszajelzéseként
Felhasználható által beállítható zajérzékenység és visszautasítási kritérium a könnyebb méréshez

DPOAE20 – disztorziós emisszió

Az Eclipse DPOAE20 szoftvermodulja részletes DP Grammok készítésére is alkalmas, a vizsgálati sor tartalmát a felhasználó saját preferenciáinak és szükségleteinek megfelelően határozhatja meg. Építse fel a saját referencia adatsorait vagy használja Interacoustics által biztosított normákat.

TEOAE25 – tranziens emisszió

A TEOAE25 modul lineáris vagy nemlineáris szélessávú click hangokat használ otoakusztikus emisszió kiváltására. A klinikai opciók széles tárháza a tranziens otoakusztikus emisszió teljes értékű klinikai értékelését teszi lehetővé. A TEOAE25 szoftvermodul automatikus értékelés adására alkalmas protokoll beállítással is rendelkezik, mely egyszerű, „megfelelt”/„további vizsgálat szükséges” (pass/refer) visszajelzést ad a hallásszűrés eredményéről. További gyárilag beállított vizsgálati módozatok is rendelkezésre állnak.

VEMP

Az Eclipse oVEMP és cVEMP tesztek a hangos hangokkal provokált vesztibuláris miogén kiváltott válaszok mérését és kiértékelését teszik lehetővé.

Folyamatos vizuális visszajelzés – javított minőség

Értékelhető, a fejbiccentő izomból kiváltott cVEMP válaszok a megfelelő és szabályozott EMG tónus. A VEMP szoftver vizuális visszajelzést ad az izom összehúzódás mértékéről, így segít abban, hogy a páciens izomtónusa megfelelő legyen végig a vizsgálat alatt. Ez a képi visszajelzés az Eclipse-hez tartozó számítógép képernyőjén vagy egy külön a cVEMP teszthez felállított monitoron is megjeleníthető.

EMG-alapú skálázás – megbízható eredmény

A mért görbék EMG-alapú skálázásával biztosítható, hogy a jobb és bal oldali válaszok kiegyensúlyozása, mely kulcsfontosságú az értelmezés során, biztosan, megbízhatóan megtörténik.

Nagy kimeneti jelszintű hanginger

Az Interacoustics Eclipse VEMP modulja akár 100 dB nHL-es click illetve 250, 500, 1000, 2000 és 4000 Hz-es tone burstökkel képes választ kiváltani.

Kutatói modul opció

Az opcionálisan beszerezhető kutatói modul lehetővé teszi a válasz görbék exportálását, a mérések naplózását és WAV file-ok stimulusként való használatát.

Technikai specifikáció (angol nyelvű)
Ismertető (angol nyelvű)
Használati útmutató (magyar nyelvű)