A miniRITE R tölthető
hallókészülékének használata

Tippek és trükkök a leghatékonyabb használathoz

A hallókészülékek használata szervesen hozzátartozik a halláscsökkenéssel élők mindennapi életéhez, fontos szerepet játszik egészségük megőrzésében. Ahhoz tehát, hogy Ön a legjobb formáját hozza, nagyon fontos, hogy hallókészülékei is csúcsformában legyenek. Megfelelő használattal és ápolással a készülékek hosszabb élettartamúak lesznek és még tovább működnek tökéletesen. Az újratölthető készülékekkel kapcsolatos tudnivalókról összeállítottunk egy rövid kis tájékoztató anyagot.

1. A hallókészülék behelyezése a miniRITE R töltőbe

2. A töltő áramellátása – de okosan

3. Tölthető készülékek szárítása

4. Párosítsa a miniRITE R-t a TV adapterrel

A hallókészülék behelyezése a töltőbe

A hallókészülék töltéséhez kövesse az alábbi lépéseket, és ne feledje, az első használat előtt teljesen fel kell tölteni a hallókészülékeket!

1. LÉPÉS
Onnan lehet tudni, hogy a töltő működik és csatlakoztatva is van az áramforráshoz, hogy az első zöld fény világít rajta.

2. LÉPÉS
Helyezze bele a hallókészüléket a töltőbe úgy, hogy a mikrofonok a töltő hátulján kialakított kis mélyedésbe kerüljenek. Ellenőrizze, hogy a vörös jellel ellátott hallókészülék a töltő piros ponttal jelzett mélyedésébe, a kék jellel ellátott hallókészülék pedig a kék ponttal jelzett mélyedésbe került-e. (Ha egyéni illesztékekkel rendelkezik, akkor keresse meg rajtuk a piros és kék sorozatszámokat.)

3. LÉPÉS
A hallókészülékek piros fényjelzést adnak, amikor belehelyezi azokat a töltőbe. Piros = töltődik, zöld = teljesen fel van töltve. A hallókészülékek három óra alatt teljesen feltöltőnek. A töltési folyamat befejeződik, amint teljesen feltöltődtek a hallókészülékek, így akkor is a töltőben hagyhatja őket, amikor nincsenek használatban.

4. LÉPÉS
Ha nem gyullad fel semmilyen fény a hallókészülékén, próbálja megismételni a fenti lépéseket, meggyőződve arról, hogy megfelelően helyezte be az eszközöket a töltőbe.

A töltő áramellátása

A töltő áramellátásához egyszerűen csak csatlakoztassa az USB kábelt a töltő hálózati csatlakozójába, majd dugja be a konnektorba. Onnan tudja majd, hogy a töltő működik, hogy felgyullad a zöld fény az elején.

Győződjön meg arról, hogy a töltőegység mindig áram alatt áll, amikor belehelyezi a hallókészülékeket tölteni. Ellenkező esetben a hallókészülékek bekapcsolnak, és az elemeik elkezdenek lemerülni.

TIPP

Az optimális teljesítményhez a töltőt közvetlenül a fali csatlakozóba, ne pedig elosztóba dugja be.

Tölthető hallókészülékek szárítása

A lítiumion-akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében fontos, hogy a tölthető hallókészülékeket mindig szárazon tartsa és óvja az extrém hőmérsékletektől.

A tölthető hallókészülék szárítása azonban speciális körülményeket igényel, ezeket NEM SZABAD elektromos szárítóba tenni!

Ha hallókészüléke izzadt vagy nedves lesz, különösen a nyári, párás körülmények között, mindenképpen gondoskodjon a megfelelő kiszárításról!

CEDIS szárítókapszulás tégely

A szárítókapszula szilícium-dioxiddal szárítja a hallókészülékeket és fülillesztékeket. Segítségével megbízhatóan kiszárítható a hallókészülék és illesztéke. A légmentesen lezárt tégelybe tett szárító kapszula az éjszaka folyamán magába szívja a hallókészülékből és fülillesztékből a nedvességet. Ennek eredményeként jelentősen megnő a hallókészülék élettartama. A kapszula mindaddig felhasználható, amíg a benne lévő kristályok ki nem fehérednek.

A miniRITE csatlakoztatása a TV-adapterhez

A miniRITE R készülékét az alábbi fontos lépések követésével csatlakoztathatja a TV-adapterhez:

  1. Kapcsolja ki a hallókészülékeit. Nyomja meg és tartsa lenyomva a nyomógomb alsó részét körülbelül 3 másodpercig (amíg a fény pirossá nem válik). Amikor a hallókészülék kikapcsol, négy, csökkenő hangmagasságú hangot fog hallani.
  2. Kapcsolja vissza a hallókészülékeit. Nyomja meg és tartsa lenyomva a nyomógomb alsó részét körülbelül 2 másodpercig (amíg a fény zöldre vált). Amikor a hallókészülék bekapcsol, az indítóhangokat fogja hallani.
  3. Párosítsa a TVadapterrel. Az eszközök párosításához csak helyezze a hallókészülékeket a TV-adapter tetejére. Tudni fogja, hogy készen van a párosítás, amikor a TV-adapteren a párosításjelző fény kékre vált.
  4. Fejezze be a párosítás folyamatát. A párosítás folyamatának befejezéséhez hagyja a hallókészülékeket a TV-adapteren, amíg a jelzőfény pirossá válik (ha a TV ki van kapcsolva), vagy zöld lesz (ha a TV be van kapcsolva). Készen is van!

TIPP

Az egyéb termékektől eltérően nincs szükség az elemtartó rekesz nyitására és csukására a miniRITE R hallókészülékeknél.

Ha a fenti tippeket mindig követi, akkor optimális hallásélményt és jó hallásegészséget ére el a miniRITE R hallókészülékével.