Titan

A jövőnek tervezve – egy valóban rendkívüli platform

Szoftvermodulok segítségével az igényeinek megfelelően tudja összeállítani Titan berendezésének tulajdonságait, nyerő szűrő, diagnosztikai vagy épp klinikai szintű kombinációt.

 • professzionális megjelenés
 • nagyfelbontású színes kijelző
 • többféle szonda és hangforrás konfigurációval használható
 • kézi ill. számítógép vezérelte rugalmasan választható hibrid üzemmódok
 • páratlanul gördülékeny használhatóság a kalibrációs értékek szondában ill. hallgatóban való tárolásával

Egy készülék, ami minden helyzetben megállja a helyét!

BERA, otoemisszió, klasszikus és szélessávú typanometria egy dedikált platformon. Minden Titan szoftver modult már bizonyított technológiákra és az audiológusok visszajelzéseire alapozva alakították ki. Az egyes tulajdonságokat az állandóan változó szakmai igényekkel összhangban folyamatosan fejlesztik és a legfrissebb technológiát tartalmazzák, így a jövőben is biztosan támaszkodhat a Titan tudására.

Tympanometria

A Titan IMP440 tympanometriai modulja szűrő, diagnosztikai vagy klinikai kiépítésben választható. A szokványos tympanometria mellett ipsi és contralateralis stapedius reflex, reflex fáradás és latencia illetve háromféle tuba funkció teszt is választható.

A létező leggyorsabb, legjobban reprodukálható tympanometria

Az IMP440 modul fejlett technológiák segítségével teszi lehetővé a középfül vizsgálatát. Ide tartozik a „végtelenített légáramlás” nyomásszabályozó technológia, nagyfelbontású jelfeldolgozás és az intelligens, a csúcs környezetében adaptívan viselkedő sebesség szabályozóval ellátott pumpa rendszer.

 • elektromosan kiváltott stapedius reflex küszöb (eSRT) vizsgálat a cochleáris implantátumok programozása során a felső stimulus szint objektív meghatározásához.
 • háromféle tuba funkció teszt
 • ipsi és contralateralis stapedius reflex
 • reflex fáradás
 • reflex latencia
 • Magas frekvenciás vizsgáló jelek (opció, 678, 800 és 1000 Hz)
 • Vállra csíptethető kábel gyűjtő doboz és szonda állapot visszajelző LED lámpa

Szélessávú tympanometria

Középfül elemzés

Az egy szem 226 Hz-es hang helyett egy egyszerű click hang segítségével, mely a 226-tól 8000 Hz-ig terjedő tartományt teljesen lefedi, tympanogrammok százait tudjuk megjeleníteni egy 3 dimenziós szemléltető ábrán. Egyetlen nyomásváltoztatási menetben (a tradicionális tympanometriával megegyezően) a szélessávú tympanometria a középfül állapotának átfogó elemzését teszi lehetővé olyan széles frekvencia tartományban, mely a beszédhangok teljes spektrumát is tartalmazza. A mérési eredmények egyes komponensei a könnyű értelmezés érdekében külön-külön is megjeleníthetőek, így a klasszikus 226 Hz-es, az 1 kHz-es, az átlagolt szélessávú illetve a rezonancia frekvencián mért tympanogramm valamint az elnyelés (absorbance) görbe a frekvencia függvényében.

Elnyelés (absorbance) mérése

Az elnyelés mérése egy „második lehetőséget” biztosít a tradicionális tympanogrammot kiegészítve. Arról ad információt, hogy a frekvencia függvényében a középfül az akusztikai energia mekkora hányadát nyeli el. A kutatások az mutatják, hogy az egyes középfül problémák más-más módon befolyásolják az energia elnyelődését. A lelet értékelése során az elnyelés értékeket összehasonlíthatjuk az ábrára vetített referencia adatsorokkal és az egyes elváltozások tipikus görbéivel.
Az elnyelés némi prediktív értékvesztéssel értékelhető a tympanometria csúcsához tartozó nyomáson vagy nyomásváltoztatás nélkül, mely lehetőség műtétet követő vizsgálatkor lehet előnyös.

Egy mérés – sok tympanogramm

Különböztessen meg különféle kórképeket a sokatmondó, három dimenzióban megjelenített széles frekvencia és nyomástartományban mért tympanometriai adatok segítségével. A click vizsgálóhang kiváltja a csúcs nyomásértéken való mérést.

3D grafikonok

Az elnyelés értékek egy többdimenziós grafikonjáról azonnal leolvasható a középfül viselkedése a különböző frekvenciákon és nyomásviszonyok között. A diagnózis felállítását a középfül funkciót ábrázoló világos ábra teszi könnyűvé.

Nem kell újratanulni a tympanometriát

A szélessávú tympanometria (WBT, wide band tympanometry) egyszerű és átfogó képet ad. A differenciáldiagnosztika sokkal intuitívabb az ábrára vetített referencia értékek segítségével. A képernyőn megjelenített, a nehezen azonosítható kórképekben látható képekkel is összehasonlítható az eredmény.

A click vizsgálóhang ereje

A click vizsgálóhang segítségével a multifrekvenciás tympanometriában rejlő erő kihasználhatóvá válik ugyanannyi idő alatt, mintha csak egy frekvencián vizsgálódnánk. A három dimenzióban megjelenített eredmény a középfül funkciójáról tár fel értékes információkat tetszőleges frekvencián és a nyomásértékek széles skáláján.

Otoemissziós és BERA vizsgálattal kombinálva

A szélessávú tympanometria (WBT) képes a középfül eredetű vezetéses halláscsökkenések esetén a diagnózishoz hiányzó részleteket felfedni, az otoemisszióval vagy szűrő BERA-val szerzett eredményeket megerősíteni.

Tisztán csak hasznon

A szélessávú tympanometria (WBT) felgyorsítja a középfül vizsgálatát és pontos és pontos és jellegzetes eredményeket nyújt széles frekvencia tartományban.

Technikai specifikáció (angol nyelvű)
Ismertető (angol nyelvű)
Használati útmutató (magyar nyelvű)